Підприємствам Кіровоградщини повернули 142,7 млн грн податків

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На рахунки підприємств Кіровоградщини повернуто з бюджету 142,7 млн грн податку на додану вартість.

Підприємства Кіровоградської області протягом січня-березня 2016 року заявили до бюджетного відшкодування податку на додану вартість в сумі 159,5млн.гривень. В свою чергу вони отримали на свої рахунки з бюджету 142,7 млн. гривень ПДВ.

Починаючи з 1 лютого 2016 року постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2016 року №68 запроваджено Порядок ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, який визначає механізм включення поданих заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість платниками податку на додану вартість, які відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 Податкового кодексу України, до реєстру 1 та платниками податку, які не відповідають таким критеріям, до реєстру 2, а також внесення до зазначених реєстрів інформації про стан розгляду кожної заяви та опублікування реєстрів.

До реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість включаються заяви, подані після 1 лютого 2016 року, заяви про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, суми податку за якими не повернуті до 1 лютого 2016 р., не включаються до таких реєстрів.

Даний Порядок забезпечить в подальшому більш прозоре адміністрування та відшкодування податку на додану вартість.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар