На Кіровоградщині у 2017 році планується реалізувати 97 інвестиційних проектів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
У минулому 2015 році в Кіровоградській області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку реалізовано 28 інвестиційних проектів. У 2016 році членами обласної комісії було відібрано 16 проектів. А в 2017 році планується реалізувати 97 проектів.

Про це повідомила заступник начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Ірина Кухаренко.
Вона відзначила, що загальний обсяг фінансування на реалізацію зазначених проектів склав 90,7 млн. грн. За рахунок цих коштів, зокрема, було проведено реконструкцію головного корпусу дитячої обласної лікарні, поліклінічного відділення обласної лікарні, проведені реставраційні роботи обласного художнього музею та реалізовано низку проектів з енергозбереження.
Ірина Кухаренко також повідомила, що за результатами рейтингового оцінювання інвестиційних проектів членами обласної комісії було відібрано 16 проектів – на загальну суму 54,7 млн. грн. Це, зокрема, капітальний ремонт обласного госпіталю, реконструкція станції переливання крові, реконструкція Олександрійського палацу культури, будівництво очисних споруд у Новоархангельську, будівництво котелень, реконструкція та капітальні ремонти шкільних і дошкільних навчальних закладів.
Варто зазначити, що на 2016 рік не було подано жодного інвестиційного проекту від Гайворонського, Добровеличківського, Новомиргородського, Світловодського та Устинівського районів.
У 2017 році планується реалізувати 97 проектів на суму 267,9 млн грн. З них структурними підрозділами облдержадміністрації подано 6 проектів: департаментом культури, туризму та культурної спадщини – 3 та, відповідно, 3 надано управлінням освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації.
Від територій надійшов 91 проект (Бобринецький, Вільшанський, Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський, Знам’янський, Компаніївський, Маловисківський, Новоархангельський, Новгородківський, Новомиргородський, Олександрівський, Олександрійський, Онуфріївський, Петрівський, Світловодський та Ульяновський райони, а також міста Кіровоград, Знам’янка та Олександрія).
28 проектів проектів подано від органів місцевого самоврядування. Жодної пропозиції не надійшло від Долинського, Кіровоградського, Новоукраїнського, Устинівського районів та Світловодського міськвиконкому.
Подані проекти на даний час аналізуються, перевіряються на відповідність нормативним актам та готуються на розгляд обласної комісії.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар