За місяць підприємства Кіровоградщини заборгували працівникам 36 млн грн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині зростає рівень заборгованості з зарплати. Тільки за січень 2016-го року підприємства області заборгували своїм працівникам близько 4 млн грн.
Про це сьогодні, 3 березня, під час засідання колегії департаменту соцізахисту населення ОДА повідомив начальник департаменту Олександр Догаров.

“Проблема заборгованості зарплатні існує 10-річчями. Не вдалося поботи цю пробоему і в 2015-му. Минулого року заборгованість зросла на 1,3 млн грн, а лише за січень 2016-го – на 4 млн грн. Загальна сума заборгованості зарплатні працівникам області становить 36 млн грн”, – зазначив Догаров.

Найбільшу заборгованість мають активні підприємства. Зокрема, ДП “Ремонтний завод”, дочірнє підприємство “Облавтодор” та “Дніпроенергобудпром”. В основному без зарплати тимчасово залишаються мешканці Кіровограда, Світловодська, Олександрії та Знам’янки.

Комунальні підприємства, за роботу яких відповідає виконавча влада на місцях, заборгували 2,4 млн грн. Лише за січень заборгованість зросла на 700 тис грн. Йдеться про два підприємства у Світловодську та “Дніпро-Кіровоград”.

На думку Олександра Догарова, проблему з накопиченням заборгованості можна вирішити  шляхом створення колегій на місцях, які будуть перевіряти та контролювати виплати зарплат. Також він наголосив, що заборгованість можна зменшувати за рахунок дотацій з місцевих бюджетів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар