З 1 березня на Кіровоградщині запроваджується СЕАРП

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області повідомляє, що з 1 березня 2016 року запроваджується Система електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП).

Юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку з реалізації пального (далі – платники податку) до початку здійснення реалізації пального.

З 25.02.2016р. реалізована можливість включення платників до Реєстру платників акцизного податку з реалізації пального.

Для реєстрації платником податку до початку здійснення реалізації пального необхідно подати заяву про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального за формою J(F)1310301 (далі – Заява).

Заява надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.

Заява може бути сформована та надіслана через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія). Вхід до оновленого кабінету здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС України. Також для формування заяви в електронному вигляді платник податків самостійно може обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).

Кіровоградська ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар