З 1 березня для кіровоградців зростає тариф на електроенергію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 6 лютого 2015 року №220, з 1 березня 2016 року відбудеться третій етап підвищення тарифів на електричну енергію для населення (у середньому – на 25%). Загалом згадана постанова НКРЕКП передбачає п’ять етапів підвищення тарифів.

Про це Першій електронній повідомляють у прес-службі ПАТ “Кіровоградобленерго”.

Слід зазначити, що за даними НКРЕКП, економічно обґрунтований рівень тарифу на електроенергію станом на 1 січня 2016 року складає 194, 40коп./кВт.год (з ПДВ). Разом з тим, тарифи для окремих верств населення, зокрема багатодітних і прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та мешканців гуртожитків встановлені на найнижчому рівні.



Нагадуємо, що кожна сім’я, доходи якої не дають їй можливості у повній мірі розраховуватись за комунальні послуги, має право на оформлення субсидії. Згідно даних з відкритих джерел, станом на початок січня 2016 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг оформили 5,4 мільйона українських сімей.

З метою уникнення некоректних нарахувань оплати за спожиту електроенергію, ПАТ «Кіровоградобленерго» рекомендує споживачам зафіксувати фактичні показники лічильника станом на 1 березня та передати їх з 1 по 5 число наступного за звітним місяця енергопостачальній компанії будь-яким із зазначених нижче способів:

– цілодобово з міського телефону за коротким номером 15-70 або (0522) 35-68-51
– цілодобово з мобільного телефону (067) 521-15-70
– скориставшись сервісом, запропонованим на www.kiroe.com.ua→споживачам→рахунки електронною поштою.

Такого порядку розрахунків слід дотримуватися щомісяця.

Не отримавши вчасно, до 5 числа місяця (включно), наступного за звітним, фактичні показники лічильника, обсяги спожитої електричної енергії за звітний місяць будуть визначені розрахунковим шляхом. Тож, якщо споживач отримав рахунок, в якому вказані розрахункові, а не фактичні обсяги спожитої ним електричної енергії, це означає, що ПАТ «Кіровоградобленерго» не було надано фактичних показників приладу обліку на кінець звітного місяця.

Докладну інформацію про тарифи можна переглянути на корпоративному сайті ПАТ «Кіровоградобленерго» www.kiroe.com.ua→споживачам→тарифи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар