Землевпорядники Кіровоградщини спрямували на розвиток земель регіону 2,5 млн грн

У 2015 році кіровоградські землевпорядники використали на реалізацію заходів із розвитку земельного фонду 2,51 млн грн. Кошти отримали із загального обсягу надходжень в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Основну частину цієї суми витратили на проведення інвентаризації земель – 1,68 млн грн. Роботи із проведення нормативної грошової оцінки земель профінансували у обсязі 700,6 тис. грн. На охорону земель та інші заходи використали 129,4 тис. грн.

Сумарно на спеціальних рахунках місцевих рад Кіровоградської області знаходиться 12,14 млн. грн., що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. На спеціальному рахунку обласної ради – 3,285 млн. грн., міст обласного значення – 16,85 тис. грн., на спеціальних рахунках районних рад – 1,53 млн. грн., міських, сільських, селищних рад – 7,31 млн. гривень.

Довідково

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втратсільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар