Скільки Кіровоградщина заробила на промисловій продукції?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, послуг) за 2015 рік

За 2015 рік підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 20070,5 млн.грн., з неї продукції добувної та переробної промисловості – на суму 16604,2 млн.грн. (82,8%). У структурі реалізованої промислової продукції на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів припадало 46,9%, постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря – 15,7%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування, – 12,8%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – 9,3%.

В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (66%), м’яса та м’ясних продуктів (11,5%).

Найбільше реалізовано продукції добувної промисловості підприємствами Новомиргородського, Гайворонського, Кіровоградського, Новоукраїнського районів; харчової промисловості – міст Кіровограда, Світловодська, Олександрії, Кіровоградського, Олександрійського, Новомир-городського, Голованівського, Світловодського,  Новоукраїнського, районів; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – міст Кіровограда та Олександрії.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу      за 2015 рік по області становив 20395 грн., найбільше – у Голованівському районі (78476 грн.) та містах Світловодську (55021 грн.), Кіровограді        (47018 грн.).

м. Кіровоград

За 2015 рік підприємствами м.Кіровограда реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 11350,1 млн.грн., що становило 56,6% загального обсягу реалізованої продукції по області (підприємствами міст Світловодська – 2971,1 млн.грн. (14,8%), Олександрії – 969,4 млн.грн. (4,8%) та Знам’янки – 166,1 млн.грн. (0,8%)).

На переробну промисловість міста припадало 75,2% реалізованої продукції. В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (76,8%); машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання – виробництво машин та устатковання для сільського та лісового господарства (41,4%).

На кожного мешканця міста в середньому припадало 47018 грн.  реалізованої промислової продукції, що в 2,3 раза більше ніж в середньому по області. За цим показником місто зайняло 3 місце серед міст та районів області після Голованівського району та м.Світловодська.

Кіровоградський район

За 2015р. підприємствами Кіровоградського району реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 774,8 млн.грн., що становило 3,9% загального обсягу реалізованої продукції по області (підприємствами Знам’янського району – 67,3 млн.грн. (0,3%), Олександрійського – 246 млн.грн. (1,2%), Світловодського – 105,7 млн.грн. (0,5%)).

На переробну промисловість припадало 80,8% реалізованої продукції району. В обсязі реалізації підприємств переробної промисловості найбільша питома вага припадала на виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів; продуктів нафтоперероблення; різання, оброблення декоративного та будівельного каменю.

На кожного мешканця Кіровоградського району в середньому припало                20828 грн. реалізованої промислової продукції. За цим показником район зайняв 4 місце серед міст та районів області після Голованівського району, міст Світловодська та Кіровограда.

Головне управління статистики у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар