Власники землі на Кіровоградщині отримали майже мільярд орендної плати

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині упродовж 2015 року власники земельних паїв отримали близько 1 млрд грн орендної плати

Сьогодні питання оренди землі, форм та розмірів оплати за оренду, її встановлення та зміни, порядку укладення, зміни та припинення договорів оренди тощо в Україні є актуальними.

Так, за 2015 рік орендарі сплатили власникам земельних паїв у Кіровоградській області 986,1 млн грн за користування земельними ділянками. Середній розмір орендної плати порівняно з минулим роком  зріс на 211,87 грн та становить 908,02 за гектара.

Усього в області орендарі та власники паїв уклали 211852 тис. договорів на земельні ділянки загальною площею 1045,89 тис. гектара. Переважну кількість паїв власники віддали в оренду на термін 8-10 років.

Річний розмір орендної плати  за використання одного га землі різниться по районах області. Найвища ставка оренди у Олександрівському районі – 1218 грн за га, найменша у Петрівському – 735 грн за гектар.

За підсумками року орендарі повинні сплатити власникам паїв 949,97 млн грн у грошовому еквіваленті. З цієї суми 57% (або 541,3 млн грн) складає виплата орендної плати у натуральній формі (сільськогосподарська продукція). Ще 40% (або 375,5 млн грн) – грошові виплати. Незначна частина оплати здійснюється у відробітковій формі – близько 3% або 32,9 млн гривень.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар