Кіровоградцям розповіли, як платитити податки у 2016 році

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днчми у конференц-залі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати, пройшов семінар для платників податків області, в якому взяли участь фахівці Головного управління ДФС у Кіровоградській області та Кіровоградської митниці ДФС.

На семінарі були висвітлені найбільш актуальні питання, що виникають у зв’язку з набранням чинності з 1січня 2016 року Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Зокрема, у 2016 році роботодавці сплачуватимуть до державної казни 22% єдиного соціального внеску, а 3,6% ЄСВ, які стягувалися із зарплат працівників, скасовуються. При цьому підвищується максимальна величина бази нарахування ЄСВ із 17 до 25 мінімальних заробітних плат.

Податок на доходи фізичних осіб сплачується за єдиною базовою ставкою у розмірі 18% замість 15% та 20%, що діяли торік.

Крім того, було обговорено зміни в оподаткуванні сільгоспвиробників, які працюють на спеціальному режимі оподаткування.

Учасникам заходу також нагадали, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 року, та про запровадження нової форми декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 № 859.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар