У 2016 році кіровоградцям обіцяють коштовний благоустрій міста

Вчора, 25 січня, начальник головного управління житлово – комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян на зустрічі з Андрієм Райковичем презентуав дві програми розвитку міста. Перша з них стосується ремонту доріг, освітлення, благоустрою території обласного центру. Про це повідомляє сайт КМР.

За проектом Хачатуряна, цього року в місті продовжиться капітальний ремонт дорожнього покриття, початий в минулому – 2015-му. Відповідно до проекту програми, дорожники працюватимуть на  тринадцяти кіровоградських вулицях, на що планується використати з міського бюджету 9,7 мільйонів гривень.

Також є перспектива, що у цьому році в Кіровограді з’являться 14 нових світлофорних об’єктів. Шість з них  встановлять на вулицях, де світлофорів не було ніколи.

Триватиме в місті і поточний ремонт доріг: цьогоріч на нього запланували витратити 14,7 мільйонів гривень.

Друга програма має на меті розвиток  ЖКГ та благоустрій міста. За інформацією Олександра Хачатуряна, у ній враховані всі потреби для забезпечення виробничої діяльності  комунальних підприємств “Кіровоград – Універсал 2005”, “Аварійно-диспетчерська служба”, “Міськсвітло”, “Кіровоград – Благоустрій”.

“Комунальні підприємтсва мають бути забезпечені фінансовими ресурсами у повному обсязі, – наголосив Андрій Райкович. – Проте контролювати необхідно кожну копійку. І ми це будемо робити, аби кошти витрачались за призначенням”.

На ремонт покрівель цього року запланувано 5 мільйонів гривень. Капітальний ремонт внутрішньо – будинкових доріг обійдеться у 8 мільйонів. На капремонт мереж зовнішнього освітлення витратять 2,6 мільйони гривень.

Сьогодні, 26 січня, програми ЖКГ будуть розглянуті на засіданні виконавчого комітету міської ради. Далі їх погодять депутаські постійні комісії, а вже потім  винесуть на розгляд чергової сесії міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар