Що принесуть Кіровоградщині зміни в податковому законодавстві?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під час останнього у 2015 році засідання Громадської ради при ГУ ДФС у Кіровоградській області підведені підсумки роботи Головного управління в області за рік та намічено першочергові питання, які будуть розглянуті у наступному, 2016 році.

Під час засідання в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова доповіла, що завдяки співпраці з платниками податків, громадськістю, органами державної влади та місцевого самоврядування  у поточному році очікується мобілізувати до державного та місцевих бюджетів 3,6 млрд. гривень, що на 700млн. гривень більше ніж надійшло у 2014 році.

За рахунок внесених змін до Податкового та Бюджетного кодексів місцеві бюджети отримають 2,1млрд.грн. надходжень, що на 232 млн.грн. більше ніж у минулому році.

Відмічено і позитивні результати роботи по надходженнях до державного бюджету. Державний бюджет поповниться 1,5млрд.грн. надходжень – що є найбільшим досягненням за останні роки. Це на третину або 500,0млн.грн. більше ніж у попередньому році.

Зазначені надходження вдалося забезпечити за рахунок добровільної сплати податків. При цьому, лише по податку на додану вартість переплата з початку року зменшилась  у 5 разів.

„За рахунок введення системи електронного адміністрування ПДВ на 32,0 відс. забезпечено зростання середньомісячних надходжень податку на додатку вартість, які становлять 50,6млн.грн., проти 38,3млн.грн. у І півріччі поточного року. При цьому, у грудні очікується забезпечити рекордні надходження з ПДВ у сумі 75,0млн.грн.”, – констатувала очільниця обласного апарату.

„Одним із позитивних моментів поточного року я вважаю значне скорочення бюджетної заборгованості з відшкодування податку на додану вартість. Так, лише на сьогоднішній день заборгованість скорочена вдвічі і складає 112,4млн.грн. При цьому у поточному році платниками заявлено до відшкодування майже 800млн.грн.”, – зазначила наприкінці свого виступу керівник апарату.

Наприкінці засідання, Тетяна Гавренкова привітала всіх присутніх з наступаючим Новим Роком. Також до привітальних слів із найкращими побажаннями приєднався голова Громадської ради при ГУ ДФС у Кіровоградській області Ігор Волков.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар