Без конкуренції: 22 мільйони на харчування кіровоградських дітей отримають депутат та екс-депутат

Фірми СТ «Добра» та ТОВ «УкрПродДонсервіс» є переможцями 18 з 19 тендерних закупівель  на загальну суму в 22 мільйони 446 тисяч гривень , які проводить управління освіти Кіровоградської міської ради на 2016 рік. Розкриття пропозицій та акцептування відбувалося в приміщенні міської ради з 4 по 23 грудня. На відкритті пропозицій вперше були присутні батьки школярів – представники ініціативної групи з моніторингу закупівель управління освіти.

Співзасновником СТ «Добра» є Ковальчук Олександр Миколайович, повний тезка екс-депутата Кіровоградської міської ради. Засновник ТОВ «УкрПродДонСервіс» — Світлана Прасол. Саме підприємство зареєстроване за адресою: Кіровоград, вул. Аерофлотська, 13. За тією ж адресою зареєстровано ряд підприємств, засновниками і співзасновниками є представники родини Табалових. Андрій Табалов є діючим депутатом Кіровоградської міської ради.

Єдиним конкурентом депутатів став ФОП Головач Сергій Михайович, який отримав замовлення на 770 тисяч. грн. на закупівлю повидла та сухофруктів.

У 2015 році ці ж два підприємства, СТ «Добра» та ТОВ ««УкрПродДонСервіс», стали єдиними переможцями тендерів управління освіти, поділивши між собою 39 мільйонів грн.

Лишилося кілька видів продуктів, зокрема, м’ясних,  розкриття пропозицій та акцептування з яких відбудеться після 23 грудня.

Ініціативна група батьків  «Прозора освіта» працює в рамках проекту Благодійного фонду «Берегиня миру». Серед учасників ініціативи волонтери, підприємці, адвокати, лікарі, вчителі, журналісти, студенти.

Окрім моніторингу самих закупівель, батьки вивчають розподілення коштів  безпосередньо по навчальних закладах.  Так було надіслано запити в управління освіти про витрати з бюджету м. Кіровограда на загально-освітні школи та дошкільні заклади м. Кіровограда. А також  безпосередньо  в навчальні заклади з запитанням: які ремонтні(монтажні) роботи проводилися протягом 2014 та 9 місяців 2015 року та які підрядники виконували роботи? Яке матеріально-технічне оснащення закупалося та у яких постачальників? Які були джерела фінансування?

На даний момент представники ініціативної групи аналізують отримані запити, але вже можна сказати, що деякі керівники навчальних закладів не знайомі з «ЗУ «Про доступ до публічної інформації», адже відповіді не надали взагалі. Це Кіровоградський колегіум (11 школа), 16 школа і Гімназія Т. Г. Шевченка.

Попросили звернутися до Управління освіти Кіровоградської міської ради, управління капітального будівництва ЗОШ № 1,2,4, 6,7,8,10, 20, 22, 23,29,37.  Тим часом ЗУ «Про доступ до публічної інформації» передбачено отримання інформації від комунальних закладів та осіб з делегованими повноваженнями. Також згідно цього ж закону, за відсутності інформації потрібно було переправити листа до іншого суб’єкта.

У встановлений термін  і хоча б частково надали відповідь Педагогічний ліцей, навчальний заклад «Мрія», ЗОШ №13, 32, 25, 17, 30, 26, 24, 21, 15, 14, 37.

Детальнішу інформацію з моніторингу  та аналізу діяльності управління представники ініціативної групи «Прозора освіта» будуть систематично повідомляти в соціальній мережі «Фейсбук» та в інформаційних повідомленнях. Довідки за тел.: 099-745-98-58096-461-39-91

*Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю БО “БФ “Берегиня Миру” і за жодних обставин не може вважатись як такий що відображає позицію Європейського Союзу”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар