На Кіровоградщині подорожчали овочі та яйця, зате подешевшали цигарки і червона ікра

На споживчому ринку Кіровоградщини у листопаді поточного року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%. Найбільше (на 19,5–12,6%) подорожчали овочі, часник, цукор та яйця. Про це Першій електронній повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.

На 7,7–0,7% зросли ціни на сіль, молоко, сало, масло, сметану, продукти переробки зернових, оселедці, сири, кисломолочну продукцію, морепродукти, м’ясо птиці, кондитерські вироби з цукру, хліб, кондитерські вироби з борошна, макаронні вироби, олію соняшникову, маргарин, безалкогольні напої. Водночас на 5,7–1,2% знизилися ціни на фрукти, ікру червону, борошно пшеничне, шоколад, рис, кільку солону, консерви рибні в олії, рибу морожену, скумбрію копчену, свинину та спеції.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 0,6%, що пов’язано зі здешевленням тютюнових виробів на 1,4%. У той же час на 1,1% зросли ціни на алкогольні напої.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,8% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на опалення на 19,2%. Крім того зросли ціни на оренду житла на 1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,6% пов’язано з подорожчанням автомобілів на 4,9%, обслуговування та ремонту власних транспортних засобів – на 1,4%, палива та мастил – на 0,3%.

Послуги ресторанів та готелів подорожчали на 1% за рахунок плати за проживання в готелях на 3,4%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар