Кіровоградщина заробила 10,7 млн грн від продажу та оренди землі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За одинадцять місяців поточного року у Кіровоградській області до бюджетів спрямували 10,699 млн грн від продажу земельних ділянок та прав на них. Фінансовий ресурс можуть використати на реалізацію соціальних та інфраструктурних програм місцевих громад.

З початку року на Кіровоградщині під об’єктами нерухомого майна продали 52 земельні ділянки державної та комунальної власності несільськогосподарського призначення. Загальна площа землі складає 21,1136 гектарів. Від продажу наділів в бюджети надійшло 9,110 млн гривень.

Проведено у 2015 році 39 земельних аукціонів з продажу прав на землю. За підсумками торгів інвестори отримали в оренду 63 земельні ділянки загальною площею 581,5038 гектарів. Сумарний обсяг річної орендної плати становить 1,522 млн гривень. Також продано п’ять земельних ділянок комунальної власності площею 1,6505 гектара. За наділи вдалось отримати на 812,347 тис. гривень.

Продано Державними органами приватизації 1 земельну ділянку, на якій розташовано об’єкти державної власності площею 0,0261 га, ціна продажу 6,482 тис. гривень.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».

 ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар