Бюджет Кіровограда отримав 2,8 млн транспортного податку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області повідомляє, що протягом одинадцяти місяців поточного року до бюджету міста Кіровограда надійшло 2,8 млн. грн. транспортного податку.

Нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, а також нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні легкові автомобілі з об’ємом циліндрів двигуна більше 3000 куб. см. та використовувалися до 5 років. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн. за кожен легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування. Звітний період дорівнює календарному року.

У разі переходу права власності автомобіля від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності.

За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Транспортний податок сплачується у строки, встановлені пп.267.8.1 п.267.8 ст.267 Податкового кодексу України, а саме:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу, що платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації авто декларацію із розбивкою річної суми рівними частками щоквартально.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар