За свої автівки кіровоградці заплатили майже 2,5 млн грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За 10 місяців до бюджету міста Кіровограда надійшло 2,4 млн. грн. транспортного податку. Про це повідомила начальник відділу та моніторингу забезпечення доходів і зборів Ірина Бубнова.

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що з нового року, згідно зі змінами до податкового законодавства платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що перебували у використанні до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку складає 25000 гривень на календарний рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Юридичні особи, які сплачують транспортний податок, самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Сплачується податок юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Щодо фізичних осіб, то обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування, які їм належать і зареєстровані в Україні, здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей, необхідних для розрахунку податку, отриманих від органів внутрішніх справ.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар