«Порошенківець» через суд повернув свій базар, який забрали депутати

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Суд відмінив рішення Олександрійської міської ради та залишив в оренді ТОВ «Айсберг» земельну ділянку загальною площею 0,27 га.

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Кіровоградської області від 5 листопада.

У грудні 2000 року Олександрійська міськрада прийняла рішення передати ТОВ «Айсберг» в оренду на 5 років земельну ділянку по вул. Червоного Козацтва для обслуговування продовольчого ринку. Через два місяці міськрада та фірма підписали відповідний договір. В 2006 році продовжили термін дії цього документу ще на 5 років, а в 2010 році договір було поновлено.

Але на початку 2015 року депутати Олександрівської міськради проголосували про скасування свої рішень від 2000 року та 2010 року про надання в оренду ТОВ «Айсберг» землі під ринком. Депутати також доручили управлінню приватизації, оренди майна та землі міськради звернутись до Господарського суду Кіровоградської області з позовною про розірвання договору оренди, а ділянку повернути до земель запасу.

В свою чергу ТОВ «Айсберг» в червні 2015 року подало зустрічний позов до того ж суду, вимагаючи визнання за собою права на користування ділянкою. В позові фірма наполягала, що органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати або змінювати рішення, якщо проти цього заперечують інші суб’єкти правовідносин.

Суд повністю задовольнив позов ТОВ «Айсберг» та залишив в оренді підприємства земельну ділянку загальною площею 0,27 га по вул. Червоного Козацтва в Олександрії.

ТОВ «Айсберг» керує на орендованій землі однойменним ринком «Айсберг». Власниками фірми Андрій та Наталія Сібірцеві. Андрій Сібірцев балотувався на останніх місцевих виборах до Одександрівської міськради від «БПП «Солідарність», але депутатом не став.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар