Збільшення “мінімалки” не вплинуло на розмір податкової соціальної пільги

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Збільшення “мінімалки” не вплинуло на розмір податкової соціальної пільги

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що Законом України від 17 вересня 2015 року № 704-VIII внесено зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Зокрема, з 1 вересня 2015 року змінено розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць та мінімальну заробітну плату.

Прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць з 1 вересня 2015 року встановлений у розмірі 1378 гривень.

Мінімальну заробітну плату з 1 вересня 2015 року встановлено у розмірі 1378 гривень (у місячному розмірі) та у погодинному розмірі – 8,29 гривні.

Податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на  1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Граничний розмір доходу у вигляді заробітної плати, що дає право на одержання податкових соціальних пільг, розраховується з показника прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня 2015 року та становить 1710 грн. на місяць. Зміна прожиткового мінімуму протягом року не впливає на граничний розмір доходу, при якому застосовуються податкові соціальні пільги.

Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар