Що змінилося у промисловому розвитку Кіровоградщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Головне управління статистики інформує про обсяги реалізованої в області промислової продукції (товарів та послуг) за січень–серпень 2015 року.

За січень–серпень 2015 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 12873,1 млн.грн., з неї продукції добувної та переробної промисловості – на суму 10791,9 млн.грн. (83,8%). У структурі реалізованої промислової продукції на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів припадало 48,1%, постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря – 14,4%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування, – 13,1%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – 9,5%.

В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (67%), м’яса та м’ясних продуктів (11,4%).

Найбільше реалізовано продукції добувної промисловості підприємствами Гайворонського, Новомиргородського, Кіровоградського, Новоукраїнського районів; харчової промисловості – міст Кіровограда, Світловодська, Олександрії, Кіровоградського, Олександрійського, Світловодського, Голованівського, Новомиргородського, Новоукраїнського районів; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – міст Кіровограда та Олександрії.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу      за січень–серпень 2015 року по області становив 13081,1 грн., найбільше –  у Голованівському районі (51576,9 грн.) та містах Кіровограді (31751,5 грн.), Світловодську (30996,5 грн.).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар