Візит міністра

Учора Кіровоград відвідав міністр промислової політики України Михайло Короленко. Він побував на промпідприємствах «Гідросила» і «Червона зірка».

Відвідуючи «Червону зірку» посадовець зазначив, що це підприємство є флагманом вітчизняного сільгоспмашинобудування.

«Україна може на 85 відсотків забезпечити своїх аграріїв технікою вітчизняного виробництва. Потужностей «Червоної зірки» достатньо, щоб забезпечити 35 з них», — сказав Михайло Короленко.

Крім цього, він повідомив, що міністерство промислової політики спільно з міністерством агропромислового комплексу розробляють програму до 2020 року по підтримці вітчизняних сільгоспмашинобудівників. До цієї програми будуть включені й кіровоградські підприємства.

Голова ОДА Андрій Ніколаєнко додав, що він радий тому, що куратором Кіровоградської області призначено Міністерство промислової політики.
«У нас уже склалися добрі стосунки з міністром, і ми дуже розраховуємо на його допомогу», — сказав Андрій Ніколаєнко.

Кіровоградщина перебуває серед передовиків за показником індексу виробництва. На тлі тотального зниження на загальнодержавному рівні, область за підсумками десяти місяців досягла його зростання на сім відсотків.

Про це міністр повідомив під час зустрічі вже в регіональній торгово-промисловій палаті з керівниками провідних підприємств, представниками бізнесу та професійних спілок області.

Аналізуючи нинішній стан української економіки, Михайло Короленко, зокрема, сказав:

«Ситуація в економіці сьогодні дійсно складна. Починаючи з осені 2012 року в українському промисловому секторі спостерігається зниження індексу виробництва. І, на жаль, до нинішнього часу маємо тенденцію його постійного зниження. Хоча по деяким напрямкам і маємо незначне зростання, порівняно з минулим, 2013 рік виглядає нерадісним. Із серпня 2012 року по жовтень 2013 року індекс промислового виробництва жодного разу не набував позитивного значення. В жовтні 2013 року економічно благополучна Кіровоградська область також відчула на собі кризу і, за даними Держстату за третій квартал, скоротила на три відсотки індекс промислового виробництва. Хоча, за підсумками десяти місяців область показала семивідсоткове зростання і входить в число передовиків за цим показником».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар