Мінфін блокує субвенцію для Кіровоградщини

Міністерство фінансів та Держказначейство України вже третій місяць блокують кошти субвенції на соціально-економічний розвиток Кіровоградщини.  Гроші для нашої області ще на початку липня розподілив попередній Кабмін.

Про це Першій електронній газеті повідомили в Кіровоградському РВ АМУ.

Асоціація міст України вже двічі зверталася до Уряду з проханням перерахувати виділені кошти. Після першого нагадування 11 вересня, громади отримали 10% від запланованих обсягів субвенції. Однак, за два дні Державна казначейська служба України попросила повернути гроші назад.

Загальна сума коштів, передбачених у Держбюджеті на соцекономсферу в поточному році, становить 2,5 мільярда гривень. Із яких на Кіровоградщині найбільше отримати Гайворонська міська рада – 11 мільйонів 714,214 гривень.

За словами виконавчого директора РВ АМУ Валентини Ільюшкіної, у повітрі “зависли” більше трьох десятків проектів у Благовіщенську, Вільшанці, Гайвороні, Дмитрівці, Новоархангельську, Новоукраїнці, Новомиргороді, Онуфріївці, Новогородці, Олександрівці, Петровому та Устинівці та інших територіях.

Очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти – будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури.

Читайте також: Фінанси і міліцейське минуле: що відомо про потенційного голову Кіровоградської ОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар