На Кіровоградщині 9 підприємств-банкрутів заборгували зарплати своїм працівникам

На Кіровоградщині 9 підприємств-банкрутів мають борги з заробітної плати перед своїми працівниками. Загальна сума боргу наразі складає 3 млн 517 тис грн.

Про це Першій електронній газеті повідомила в.о. начальника обласного управління юстиції Анна Калініна.

“Наразі на Кіровоградщині в процедурі банкрутства знаходиться 58 підприємств. Це означає, що вони є абсолютно неплатоспроможними. Дев’ять з них мають борги перед своїми працівниками. Щоб виплатити їх, доводиться, наприклад, продавати майно, що знаходиться у власності підприємства. Цим займаються арбітражні керуючі. Зазначу, що з початку року 88,8 тис грн боргу з зарплати вже вдалося ліквідувати”, – прокоментувала ситуацію Анна Калініна.

У переважній більшості підприємства-боржники мають приватну форму власності. Серед найбільших із них – ВАТ “Кіровоградський кар’єр”, що знаходиться у селі Соколівське Кропивницького району, і ВАТ “ОЛІМП”, що знаходиться у Світловодську.

Що стосується підприємств-банкрутів державної форми власності, таких на Кіровоградщині є кілька. Розташовуються вони в Олександрії. Йдеться про Управління по бурінню технічних свердловин і Олександрійську автобазу – дочірнє підприємство Державну холдингову компанію “Олександріявугілля”.

Нагадаємо, понад сотня кропивничан отримають матеріальну допомогу.

Читайте також: Юстиція допоможе людям домогтися перерахунку плати за тепло

Поширити:

Залишити коментар:

коментар