Ще чотири громади Кіровоградщині отримали землю

Учора, 27 вересня, у розпорядження Маловисківської, Новоукраїнської, Великоандрусівської, Ганнівської ОТГ передали 11,3 тисячі га землі с/г призначення.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

Зазначимо, що у лютому завершився процес підписання меморандумів між Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області та 13 ОТГ про строки відведення землі у комунальну власність громад.

Наразі в області усім 13-ти об’єднаним територіальним громадам передали в комунальну власність 25,5 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Довідково:

31 січня Уряд схвалив розпорядження № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін у законодавстві.

Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua) та для отримання оперативних консультацій з даного питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар