На Кіровоградщині майже тисяча жінок мають борги за аліменти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Закон і Фінанси

Більшу заборгованість за аліменти на Кіровоградщині мають чоловіки – 18 659 громадян. Натомість серед матерів, які заборгували своїм дітям законні кошти, ця цифра складає 876.

Про це Першій електронній повідомили в ГТУЮ у Кіровоградській області.

«Як показує практика, на Кіровоградщині лише 876 громадянок мають заборгованість саме з цієї категорії. Натомість кількість чоловіків є значно більшою. Якщо детальніше, 18 659 громадян ухиляються від сплати аліментів на утримання власних дітей. Незважаючи на це, державні виконавці намагаються використовувати всі можливі законні методи впливу на боржників, адже захист прав дітей є пріоритетним завданням для кожного з нас. Крім цього, маю надію на внесення ініційованих Мінюстом змін до законодавства щодо посилення кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів та автоматичного (без рішення суду) обмеження виїзду за кордон», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Нагадаємо, мешканка Компаніївського району добровільно сплатила багаторічну заборгованість по аліментам на утримання власних дітей, які наразі проживають у будинку сімейного типу, коли їй заборонили виїзд за кордон.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар