На Кіровоградщині ОСББ почали отримувати відшкодування за енергокредитами

Для заохочення співвласників будинків ОСББ, ЖБК цього року Програмою енергоефективності Кіровоградської області на 2017-2020 роки в обласному бюджеті передбачені кошти у сумі 1,0 млн грн на відшкодування 30% суми енергокредиту, але не більше 100 тис. грн за одним договором. Перші відшкодування почали отримувати у Світловодську та Олександрії.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Зважаючи, що державною відшкодовується 40%, обласним бюджетом – 30%, і майже в кожному будинку є отримувачі субсидій, для яких передбачено відшкодування з державного бюджету у розмірі 70%, загальна сума відшкодування може складати до 90%.

У поточному році за кредитами для впровадження енергоефективних заходів на суму 622,5 тис. грн звернулись 5 ОСББ та 1 ЖБК у містах Олександрії та Світловодську.

Після затвердження обласної Програми енергоефективності, у червні поточного року в банківських установах отримали кредити 3 ОСББ та 1 ЖБК на суму 510,6 тис.грн. і у липні поточного року вже отримали компенсацію з обласного бюджету у розмірі 30 %, а це 153,17 тис.грн., у т.ч.:

  • ОСББ «Райдужне 23» (м.Світловодськ) – 34,63 тис.грн.;
  • Житлово-будівельний кооператив №5 (м.Світловодськ) – 29,9 тис.грн.;
  • ОСББ «Алеут» (м.Олександрія) – 39,38 тис.грн.;
  • ОСББ «Соборний 107» (м.Олександрія) – 49,26 тис. грн.

Завдяки програмі «теплих» кредитів ОСББ та ЖБК заощаджують половину і більше своїх коштів при впровадженні енергоефективних заходів та значно менше сплачуватимуть за комунальні послуги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар