Іноземці інвестували в Кіровоградщину більше $60 млн

Іноземні інвестиції в економіку Кіровоградської області склали більше 60 мільйонів доларів США.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ОДА.

Під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Світлана Соломаха поінформувала про стан реалізації в області інвестиційних програм та перспективи створення робочих місць.

За її словами, на фінансування заходів регіональної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Кіровоградській області у 2016 році з місцевих бюджетів було спрямовано 1,2 млн. грн., у тому числі, з обласного бюджету – 500 тис. грн. У 2017 році на ці цілі в місцевих бюджетах передбачені видатки у сумі 2,4 млн грн, з них в обласному бюджеті – 1 млн грн.

“За підсумками 2016 року та з початку цього року область має позитивну динаміку розвитку базових галузей економіки, інвестиційної діяльності, наповнення місцевих бюджетів та в інших сферах діяльності, – відзначила вона”.

Так, у минулому році обсяг капітальних інвестицій в економіку області склав понад 6,2 млрд грн, і порівняно із 2015-м роком збільшився на 47%. За І квартал 2017 року в області освоєно майже 1,1 млрд грн. капітальних інвестицій, що на 7,4% більше ніж у відповідному періоді 2016 року.

Майже 90% обсягу капітальних інвестицій освоєно у реальному секторі економіки, зокрема у сільському господарстві – 64,8%, та у промисловості – 18%. 84% капітальних інвестицій – це власні кошти підприємств та організацій.

На підтримку сільгосппідприємств та фермерських господарств у 2016 році з державного бюджету в область було спрямовано понад 11 млн грн.

Світлана Соломаха зазначила, що у поточному році на проведення робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання доріг загального користування передбачається залучити з державного бюджету близько 600 млн грн.

Також за рахунок коштів державного бюджету інвестиційного спрямування (державного фонду регіонального розвитку, субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад) у 2016 році освоєно понад 180 млн. грн. (у 2015 році – понад 140 млн грн). За рахунок цього фінансового ресурсу та відповідного співфінансування з місцевих бюджетів здійснювалася реалізація майже 200 інвестиційних проектів на об’єктах соціальної інфраструктури.

Значна увага обласної влади зосереджена на залученні в економіку області іноземних інвестицій, участі у проектах міжнародної технічної допомоги та міжнародних фінансових організацій. Так, у першому кварталі цього року було залучено понад 1,5 млн. грн. коштів міжнародної технічної допомоги та близько 700 тис. грн кредитних коштів міжнародних фінансових організацій.

Минулого року іноземними компаніями в економіку області було вкладено 9,9 млн дол. США прямих інвестицій, що майже у 10 разів більше порівняно з 2015 роком (1 млн дол. США). Інвестиції надійшли переважно у підприємства промисловості.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій унесених з початку інвестування в економіку області, станом на 1 квітня 2017 року склав 60,6 млн дол. США.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар