Як ДП “Кіровоградтепло” готується до осінньо-зимового періоду

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» готується до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 р. – на початок літа план ремонтних робіт виконано на 30%.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі підприємства.

У рамках підготовки теплового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 р., ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» були заплановані наступні заходи:

  • поточний ремонт 19 котельних підприємства , а також двох котелень , що перебувають на технічному обслуговуванні за участю ремонтного персоналу підприємства (котельні Кіровоградського психоневрологічного інтернату з геріартричним відділенням та Будинку дитини) . Комплекс робіт передбачає гідроопресування котлів та допоміжного обладнання, хімічну промивку котлів та водопідігрівачів, ревізію та вибірковий ремонт допоміжного обладнання та запірної арматури, загальнобудівельні роботи будівель та приміщень, ремонт обладнання електргосподарства, контрольно-вимірювальних приладів та автоматики , режимна наладка котлів, теплових мереж та інші роботи.
  • поточний ремонт 109 км. теплових мереж. Комплексом робіт передбачено гідроопресування теплових мереж підвищеним тиском з виявленням та заміною трубопроводів в місцях пошкоджень. Ревізія запірної арматури, сальникових компенсаторів, вибіркова заміна запірної арматури, оновлення асфальтобетонного покриття доріг в місцях виконання земляних робіт на діючих тепломережах, оновлення теплової ізоляції трубопроводів в місцях пошкоджень, наладка гідравлічного режиму теплових мереж та інші роботи. Середній термін експлуатації тепломереж по місту складає понад 30 років. Значна частина теплопроводів потребує виведення з експлуатації з підключенням споживачів до нових джерел теплопостачання з скороченням їх протяжності та планового оновлення аварійних дільниць. Такі роботи теж включено в зведений план ремонтних робіт.
  • поточний ремонт 6 центральних теплових пунктів, який передбачає гідроопресування водопідігрівачів та трубопроводів, ревізію запірної арматури та допоміжного обладнання, вибірковий ремонт будівель, обладнання електрогосподарства, контрольно-вимірювальних приладів та автоматики.

По капітальному ремонту передбачено такі основні заходи:

  • Капітальний ремонт 0,6 км. теплових мереж в двохтрубному обчисленні;
  • Ремонт 850 м2 покрівлі котельних та ЦТП;
  • Заміна 125 одиниць запірної арматури котельних і теплових мереж;
  • Заміна 25 люків теплових камер;
  • Улаштування 850 м2 .асфальтобетонного покриття доріг після ремонту тепломереж.

Також планом підготовки теплового господарства до роботи в зимовий період передбачено перевірку технічного стану теплових пунктів, елеваторних вузлів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії, 1719 одиниць засобів вимірювальної техніки.

Для забезпечення стабільної роботи електрогосподарства запланований ремонт 12 силових трансформаторів, 107 силових конденсаторів, 16,5 км. силових кабельних ліній, 551 електродвигуна, 60 заземлювальних пристроїв.

На виконання зазначених заходів у квітні поточного року підприємством було проведено гідравлічне опресування 109 км. теплових мереж підвищеним тиском, під час якого було виявлено 48 пошкоджень, на даний час усунуто 19 пошкоджень з заміною 0, 11 км теплових мереж.

На початок червня 2017 року підприємством виконано поточний ремонт 3 котелень, 2 ЦТП, 33 км теплових мереж, капітальний ремонт 0,11 км теплових мереж, замінено 33 одиниці запірної арматури, 9 люків теплових камер теплових мереж, 2 сітьових насоси Д1250-125, відремонтовано 32 силових конденсатори, 4,95 км. силових кабельних ліній, 165 електродвигунів, 18 заземлюючих пристроїв. Відповідно до графіка проводяться роботи по гідроопресуванню, промивці, режимній наладці котлів.

Енергоінспекцією підприємства ведеться контроль за підготовкою до опалювального періоду систем теплопостачання споживачів з метою забезпечення оформлення паспортів та актів готовності до 25 вересня 2017 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар