На Кіровоградщині зменшилася заборгованість із зарплати

Протягом січня-травня на Кіровоградщині заборгованість із зарплати зменшилася на 14,9 млн грн. Заборгованість на підприємствах-банкрутах становить 6,2 млн грн, або 42% до загальної суми.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

За словами посадовця, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області становить 15 млн грн. До початку року відмічається зменшення суми боргу, або майже на 50%. І це відбулося в основному за рахунок ОФ ЗАТ “Енерговугілля” м. Олександрії.

Так, заборгованість на підприємствах-банкрутах становить 6,2 млн грн, або 42% до загальної суми. Борги рахуються на 11 підприємствах. На 13 економічно-активних підприємствах сума боргу становить 8,8 млн грн, або 58% до загальної суми. У сумі заборгованості з виплати заробітної плати економічно активних підприємств зосереджено: 11% боргу державних підприємств, 29% боргу комунальних підприємств, 60% боргу інших підприємств.

Поінформував Олександр Догаров і про стан виплати заробітної плати в розрізі територій. Так, станом на 1 травня поточного року борги із заробітної плати рахуються на 8 територіях з 25, на економічно активних підприємствах – на 4 територіях області. Це міста Кропивницький (2,6 млн грн.), Світловодськ (3,2 млн грн), Олександрія (35,5 тис. грн) та Голованівський район (0,5 млн грн).

Із метою покращення ситуації в області вживається низка заходів, – зауважив директор профільного департаменту. Зокрема, розроблені та затверджені головою облдержадміністрації графіки погашення заборгованості із заробітної плати на кожному підприємству-боржнику, результати виконання яких розглядаються на засіданнях комісій. Інспекторами управління Держпраці в області перевірено 23 підприємства, установи і організації. За результатами до правоохоронних органів передано 16 матеріалів з ознаками кримінального злочину. За грубі порушення трудового законодавства і за фактами безпідставної невиплати заробітної плати відкрито 30 кримінальних проваджень проти керівників підприємств-боржників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар