Паркінг і гонорар ріелтору: скільки у квітні коштує квартира в Кропивницькому

Кропивницький. Фото Андрій Ткач

У Кропивницькому, в квітні 2017 року, покупці купують квартири в ціновому діапазоні до $17000. Покупці орієнтуються на придбання одно- і двокімнатних квартир в будинках старого житлового фонду міста. Трикімнатним житлом клієнти практично не цікавляться, що пов’язано з високими тарифами на оплату ЖКГ Кропивницького.

Як повідомив порталу Domik.ua агент з продажу нерухомості АН «Калініна 10» Іван Сідельник, ціни на нерухомість у Кропивницькому в квітні 2017 го не змінилися, в порівнянні з березнем цього року.

За даними агентств нерухомості Кропивницького, найбільш часто клієнти купують квартири за ціною до $17000. 60% покупців купують житло без ремонту, і 40% – з наявністю якісного ремонту в квартирі.

У квітні 2017 року, власники, при продажу квартир в Кропивницькому, готові до торгу. Середній розмір знижки може становити від 10 до 15% від заявленої суми на житло. Брокери відзначають, що найчастіше власники торгуються в разі термінового продажу або переїзду.

Період продажу житлової нерухомості в середньому становить від 2 тижнів до півтора місяця, але тільки в разі мотивації власника терміново продати квартиру. В іншому випадку, термін продажу житла може тривати довше.

За словами ріелторів Кропивницького, вимоги клієнтів до придбаного житла в будинках старого житлового фонду і в новобудові – однакові. Найбільш важливими факторами для покупців є зручна транспортна розв’язка і розвинена інфраструктура. Також для клієнтів важливо стан під’їзду та прибудинкової території та наявність наземного паркінгу поруч із будинком.

Найбільш привабливими для покупців залишаються квартири в будинках, розташованих в центральних районах міста і наближених до них. У більшості випадків, житло на околиці купують клієнти, які хочуть заощадити на придбанні нерухомості.

Ціни на квартири в новобудовах

У квітні 2017 року в Кропивницькому практично не ведеться будівництво нових житлових комплексів. На території міста зводиться всього одна новобудова – ЖК «Ковалівський».

“Покупці купують квартири в нових житлових комплексах в період здачі об’єктів в експлуатацію, або у вже зданих будинках. Клієнти не хочуть купувати квартири в період проектування будинків або закладки фундаменту, – зазначив Іван Сідельник. Дана ситуація аргументована недовірою покупців до забудовників Кропивницького в зв’язку з наявністю в місті проблемних довгобудів”.

Ціни на квартири старого житлового фонду

За словами Івана Сіделька, покупці часто купують квартири в будинках старого житлового фонду в Кропивницького в зв’язку з прийнятними цінами. Активний клієнтський попит на таке житло підкріплюється наявністю невеликого вибору квартир в нових будинках міста.

Брокери відзначають, що клієнти середнього віку, при виборі квартири звертають увагу на наявність зупинок громадського транспорту в пішій доступності від будинку. Фахівці називають цю умову головним і першорядним для покупців такої вікової категорії.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду в Кропивницького в квітні 2017 року:

Локація

Однокімнатна квартира, $ США

Двокімнатна квартира, $ США

Трикімнатна квартира, $ США

Центр міста

17000-18000

19000-21000

22000-23000

Прицентральні райони

16000-16500

18000-20000

21000-22000

Окраїна міста

12000-13000

14000-15000

18000-20000

Ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку нерухомості

Забудовники Кропивницького зводять нові житлові комплекси в центрі міста та в районах, наближених до нього. Так, на околиці будівництво новобудов не ведеться, в зв’язку з чим, говорити про повноцінний аналіз цін на вторинне житло в цій частині міста, не доводиться.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в новобудовах на вторинному ринку Кропивницького в квітні 2017 року:

Локація

Однокімнатна квартира, $ США

Двокімнатна квартира, $ США

Трикімнатна квартира, $ США

Центр міста

19000-20000

28000-30000

34000-40000

Прицентральні райони

18000-20000

24000-25000

27000-28000

У таблицях вказані середні ціни на квартири. Вартість житлових об’єктів може змінюватися. Це залежить від площі і планування житла, а також наявності ремонту в квартирі. На ціну житла впливає загальний стан будинку і поверх розташування квартири.

Гонорар ріелтора

Агент з продажу нерухомості АН «Піраміда» Анатолій Кравченко розповідає, що середній розмір гонорару ріелтору в Кропивницькому становить 3% від вартості квартири. Послуги брокера завжди оплачує покупець.

Прогноз ринку

На думку ріелторів Кропивницького, попит і ціни на квартири вторинного ринку нерухомості можуть знизитися в період з червня 2017 року. Це пояснюється сезонним чинником – в цей час на ринку житлової нерухомості Кропивницького вже кілька років поспіль спостерігається затишшя. Зростання купівельного попиту, і, як результат, вартості житла, ріелтори прогнозують на жовтень 2017 року.

За скільки можна орендувати двокімнатну квартиру у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Паркінг і гонорар ріелтору: скільки у квітні коштує квартира в Кропивницькому

  1. “середній розмір гонорару ріелтору в Кропивницькому становить 3% від вартості квартири. Послуги брокера завжди оплачує покупець.”
    Виходить, що ріелтор зацікавлений у завищені ціни нерухомості (щоб збільшити свій гонорар).Все у нас якось не так…

Коментарі заборонені.