На Кіровоградщині будують одну з найбільших сонячних електростанцій в Україні

Ілюстрація solarsoul.net

У Бобринці Кіровоградської області будують одну з найбільших в Україні сонячних електростанцій – потужністю 17 МВт.

Про це повідомляє 24news.

Зараз на території, виділеної під сонячний парк, ведуться підготовчі роботи. Після завершення будівництва станція буде виробляти 17 МВт «зеленої» електроенергії. Електростанція в Бобринці буде однією з найбільших в країні.

Територія площею в майже 30 га, яка раніше використовувалася для випасу худоби, останні кілька років пустувала. Плани побудувати тут сонячну електростанцію з’явилися 2 роки тому. Землю тоді передали інвесторам, однак роботи так і не почалися. В кінці 2016-го, місцева влада знайшла нових інвесторів, які вже з березня почали будівельні роботи.

Будівництво об’єкта веде фірма-підрядник з Вінниці. На її рахунку будівництво кількох сонячних електростанцій у різних областях України.

Зараз тут ведуться підготовчі роботи: встановлюють паркан, копають траншеї під прокладку кабелю, готують бетонні конструкції. Всього тут повинні прокласти понад 200 км кабелю. Він об’єднуватиме в єдину систему 65 тис. сонячних панелей. Поки змонтували одну. Вона забезпечує будівельників світлом і енергією для електроінструментів. Решту почнуть монтувати через місяць.

На майданчику розмістять понад 60 тис. сонячних панелей. Запуск електростанції планують в червні.

Місцева влада збираються розширювати співпрацю з інвесторами. Найближчим часом, під розміщення сонячних панелей виділять ще 6 га, також планують встановити сонячні панелі і на даху місцевої школи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар