На Кіровоградщині сплатили майже 80 млн грн земельного податку

За січень-лютий 2017 року юридичні та фізичні особи Кіровоградської області сплатили 78,4 млн грн плати за землю, а саме: від юридичних осіб надійшло – 68 млн грн, від фізичних – 10,4 млн гривень. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Якщо порівнювати надходження цього платежу з аналогічним періодом минулого року, то коштів у поточному році до місцевих скарбниць перераховано на 12млн.грн. або 18,1% більше. Доведене завдання виконано на 118,9 відсотків.

Аналізуючи надходження лютого 2017 року, у Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області повідомляють, що у порівнянні з даними аналогічного періоду 2016 року надходження у цьому році збільшено на 2,5 млн грн або 5,7 відсотків. Приріст надходжень від фізичних осіб складає 384,2 тис. грн (6,5%), від юридичних осіб – 2,1 млн грн (5,5%).

Нагадаємо, відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар