Лікарня на Кіровоградщині закупила російське обладнання без жодного тендеру

Ілюстрація www.medivit.net.ua

Дороговартісний апарат «ОРМЕД-професіонал» без проведення відкритого тендеру шляхом публікації звіту про укладений договір, придбав комунальний лікувально-профілактичний заклад «Міська лікарня №1 м.Олександрії».

Відповідна інформація, повідомляють “Олександрійські новини”, відображена в електронній системі державних закупівель на сайті Державного підприємства “ProZorro”, яке оприлюднює результати закупівель.

Вартість придбання, відповідно до тексту підписаного київським приватним підприємцем Аліною Петренко та головним лікарем міської лікарні, депутатом Олександрійської міської ради, договором, складає 199 600 гривень.

Відповідну інформацію про придбання також підтверджує і офіційне електронне джерело міської ради, вказуючи на те, що «відповідних апаратів для лікування хребта, що відтепер функціонує в Олександрії, налічується лише декілька в Україні. У бюджетних установах він є у м.Києві, санаторіях м.Хмельника, а також у кількох приватних клініках нашої країни». Офіційний сайт не оприлюднює назву придбання і вартість закупівлі.

Установку механотерапевтичну “ОРМЕД-професіонал” виробляють виключно у місті Уфа, Росія. Фірма має дилерську мережу в Україні та офіційне представництво, проте чомусь місцева лікарня придбала установку не через офіційного представника виробника, а через приватного підприємця. Імовірно, що на це могла вплинути вартість придбання, яке, за версією офіційного сайту виробника, для продажу в Україні, складає 221 000 гривень.

Продавець товару, за даними, які дають публічні реєстри та довідкові бази податкової служби, станом на 28 грудня 2016 року не має податкового боргу.

Свій бізнес нинішня жителька столиці розпочала 26 листопада 2014 року. А перед цим, фізична особа-підприємець Аліна Петренко, повна тезка нинішнього продавця складної медичної техніки олександрійській лікарні, 30 квітня 2014 року припинила підприємницьку діяльність з продажу продуктів харчування у місті Донецьку. Саме тоді, нагадаємо, місто вже було під контролем бойовиків «Донецької народної республіки», де вже з квітня починається діяльність так званої «днр». Нині ця територія визнана тимчасово окупованою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар