Виконком погодив програму розвитку дорожнього господарства Кропивницького на 2017-2021 роки

Сьогодні, 21 грудня, члени Виконкому на позачерговому засіданні погодили проект рішення міської ради “Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки”.

Як зазначив начальник управління ЖКГ Віктор Кухаренко, вперше у нашому місті, така програма розрахована не на один рік.

“Вперше ЖКГ виносить цю Програму з урахуванням наступних років. Це зроблено для того, щоб містяни могли бачити порядок розвитку галузі”, – зазначив Кухаренко.

За його словами, дана Програма передбачає ряд капітальних та поточних ремонтів дорожнього покриття, тротуарів, світлофорів, тощо.

На 2017 рік, згідно Програми, на капремонт доріг передбачено 36 млн 300 тис. грн, на поточний – 25 млн 400 тис. грн.

Також на наступний рік планується ряд ремонтно-будівельних робіт, які будуть виконані за рахунок співфінансування з держбюджетом.

Ремонтуватимуть наступного року і тротуари. На капремонт хідників передбачено 2 млн грн, на поточний – 1 млн грн.

Планують облаштування нових світлофорів, на які передбачено 2 млн грн. Також, 1,5 млн грн виділять на утримання світлофорів. Їх у підпорядкуванні міськради 62.

Згідно Програми на ремонт дорожніх знаків передбачено 500 тис. грн. Віктор Кухаренко зазначив, що у 2017 році планується облаштування знаків із світлодіодною підсвіткою.

Також наступного року планують виділити 1 млн 800 тис. грн на дорожню розмітку та 300 тис. грн на встановлення обмежувачів швидкості.

Міський голова Андрій Райкович зазначив, що всі проекти Програми не є закритими, її можна коригувати та наповнювати.

Члени Виконкому підтримали цю програму, тепер її винесуть на розсуд депутатів міськради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар