Кропивницькі депутати виділили 9,6 млн грн на погашення боргів “Теплоенергетика”

Депутати міської ради Кропивницького одноголосно підтримали два проекти рішення, згідно яких, КП “Теплоенергетик” отримає 9,68 млн грн фінансової допомоги на погашення боргів перед НАК “Нафтогаз України”.


Депутати внесли зміни до “Програми будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи на 2016 рік” та до “Програми розвитку ЖКГ та благоустрою на 2016 рік”.

Згідно цих змін, кошти передбачені на ремонт доріг та тротуарів, які ще не встигли освоїти, перенаправили на потреби “Теплоенергетика”

Нагадаємо, 30 листопада у Кропивницькому була небезпека створення техногенної катастрофи – через величезні борги НАК “Нафтогаз України” збирався вимкнути газопостачання на “Теплоенергетик”. На екстреному засіданні комісії з питань техногенної безпеки було ухвалено не допустити відключення газу.

Представник “Кіровоградгазу” на засіданні комісії озвучив суму боргу КП – близько 140 млн грн. Крім того, підприємство почало цей опалювальний сезон без підписаного договору з НАК “Нафтогаз України”, тобто несанкціоновано використовувало газ.

Після переговорів представників міської ради та “Теплоенергетика” із заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка було знайдено вихід із ситуації – тіло боргу буде реструктуризовано згідно нового Закону, який 25 листопада підписав Президент, а борг за газ на внутрішні потреби буде погашено за рахунок фінансової допомоги від міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар