Кіровоградщина отримала майже 30 млн грн інвестицій від Німеччини

У 2013-2016 роках завдяки УФСІ в Кіровоградській області відремонтовано 21 об’єкт соціальної інфраструктури на загальну суму майже 30 мільйонів гривень.

29 листопада у Кропивницькому відбулось фінальне засідання Кіровоградської обласної спостережної ради Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) за участю виконавчого директора УФСІ Віктора Мірошниченка, керівництва області, районів та деяких громад-учасниць Проекту.

На Спостережній раді  Віктор Мірошниченко розповів про підсумки впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ IV». Він нагадав, що Проект фінансувався Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KfW і був розрахований на три області: Кіровоградську, Вінницьку та Львівську. На нього виділили 7 мільйонів євро грантових коштів, які розподілили між областями пропорційно кількості населення.

Спочатку, у 2013-му році, Фонд почав працювати з громадами у Бобринецькому, Компаніївському та Устинівському районах. У 2014-му географія проведення ремонтних робіт поширилась на Олександрівський, Знам’янський, Петрівський, Вільшанський та Маловисківський райони.

Загалом в області було реалізовано 21 мікропроект на загальну суму 29,5 мільйонів гривень. У ході тісної співпраці УФСІ, обласної, районних та селищних рад, а також місцевих громад вдалось відремонтувати 10 шкіл, 4 водогони, 4 дитячі садочки, 1 фельдшерсько-акушерський пункт, 1 будинок культури та 1 школу естетичного виховання.

За розрахунками експертів УФСІ користь від впровадження цих мікропроектів отримує близько 17 тисяч мешканців Кіровоградської області.

Реалізовані в рамках мікропроектів УФСІ заходи з енергоефективності дозволили суттєво знизити витрати енергоносіїв (газу, твердого палива та електроенергії). Після завершення ремонтів середнє питоме теплоспоживання дошкільних закладів знизилось приблизно на 50%, середніх шкіл на 25%, а інших об’єктів соціальної сфери на 40%.

«Хочу привітати представників громад з завершенням проекту і подякувати всім, хто брав активну участь у його впровадженні і тим, хто вірив у нас. Також ми вдячні обласному керівництву, яке активно сприяло реалізації Проекту. Без вашої підтримки і віри в успіх нашої спільної справи цей проект не було б реалізовано», – відзначив виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар