На Кіровоградщині кожен другий безробітний – сільський мешканець

Станом на 1 листопада поточного року в центрах зайнятості Кіровоградської області було зареєстровано  12,5 тис. безробітних   громадян, з  яких 58,6% складали  жінки, 39,5% – молодь  віком до 35 років, майже 42,0% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні.

Майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців. Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (8,5%), на кваліфікованих робітників з інструментом (23,19%), на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування,   складання устаткування і машин (21,0%) та на працівників сфери торгівлі і послуг (13,3%).

У січні-жовтні 2016 року статус безробітного мали 42,4 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в жовтні майже 1,3 тис. осіб.

За сприяння служби зайнятості у січні-жовтні поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 15,0 тис. безробітних громадян. Рівень  працевлаштування  безробітних  громадян становив 35,3% (в середньому по Україні – 34,0%).

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 10,4 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 24,6% (в середньому по Україні – 19,3%).

Проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 6,3 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 14,8% (в середньому по Україні – 14,0%).

Протягом  січня-жовтня 2016 року ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 44 особи.

Станом на 1 листопада 2016 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила майже 2,2 тис. од.

У  середньому  на одну  вакансію  претендувало  6  осіб, у  тому  числі серед професіоналів – 4 особи, серед кваліфікованих робітників з інструментом – 2 особи, серед фахівців – 6 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 9 осіб, серед технічних службовців – 15 осіб, серед робітників з  обслуговування технологічного  устаткування – 3 особи, серед  громадян  без спеціальної підготовки – 8 осіб, а також серед кваліфікованих  робітників   сільського  господарства – 12 осіб.

Станом на 1 листопада поточного року 8,4 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, збільшився з 10,9% (за І півріччя 2015 року) до 12,3% (І півріччя 2016 року) економічно активного населення.

Відділ статистики та прогнозування обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар