Звільнений за “Законом Савченко” скоїв на Кіровоградщині 12 пограбувань та 2 розбійних напади

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині поліцейські затримали місцевого жителя, підозрюваного у вчиненні низки грабежів та розбійних нападів. До того, зловмисник вже відбував покарання за скоєння тяжких злочинів, притягувався до відповідальності за зберігання наркотиків та хуліганство. Після повернення з в’язниці, достроково звільнений на волю відповідно до так званого «Закону Савченко», 30-річний чоловік встиг скоїти 12 пограбувань та 2 розбійних напади. За ці дії йому тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Пригоди, про які й зараз із острахом згадують потерпілі, траплялися переважно в темну пору доби протягом вересня-жовтня в місті Кропивницький. В усіх випадках, перехожих, що йшли у своїх справах або ж просто поверталися додому від автобусних зупинок, непомітно супроводжував незнайомий чоловік. У подальшому, обираючи безлюдні ділянки дороги чи вже біля під’їздів будинків, нападник висмикував із рук телефони, жіночі сумочки, гаманці і барсетки з грошима та документами. Здебільшого його жертви не могли чинити опору, а ті, хто намагався це робити, отримували від кремезного чоловіка серію ударів, які часто збивали потерпілих з ніг.

Згодом, передивляючись «здобич», зловмисник розпоряджався чужими речами вже на свій розсуд. Грошові кошти витрачав на власні потреби, засоби зв’язку продавав незнайомим людям, документи потерпілих разом із записниками, гаманцями і сумками у подальшому зберігав за місцем проживання.

«У рамках проведення оперативно-профілактичного відпрацювання особу підозрюваного було встановлено. Доведено його причетність до 14 епізодів злочинної діяльності, серед яких розбійний напад, скоєний стосовно журналіста одного з обласних видань. Під час пригоди потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді кількох переломів руки, позбувся сумки з ноутбуком та документами.

По даним фактам розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій» та ч. 2 ст. 186 ККУ «Грабіж», – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

За скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років із конфіскацією майна. У даний час поліцейські перевіряють підозрюваного на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар