Водій із Кіровоградщини отримав покарання за гибель пасажирів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За державного обвинувачення прокуратури області постановлено вирок водієві пасажирського автобуса, винуватцю ДТП, що сталося на автодорозі Кіровоград-Платонове та в результаті якої троє людей загинуло, одинадцять отримали травми різного ступеню тяжкості.

Так, вироком Новоукраїнського районного суду чоловіка визнано винним за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України та засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

На даний час, вказане рішення суду прокуратурою оскаржено до апеляційної інстанції. На думку державного обвинувача призначена міра покарання не відповідає тяжкості скоєного злочину. Крім того, як перевізник, так і засуджений відмовились відшкодовувати потерпілим збитки. У суді апеляційної інстанції прокуратура відстоюватиме свою позицію щодо призначення водієві покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, жахливе ДТП сталось 2 травня минулого року на автодорозі зі сполученням Кіровоград-Платонове. Водій рейсового автобуса не впорався з керуванням та вилетів з мосту у шестиметровий кювет. На момент пригоди в салоні знаходилося більше 20 пасажирів, двоє з них загинули на місці, ще один пасажир помер у лікарні, інші отримали тілесні ушкодження різного степеня тяжкості.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар