На Кіровоградщині зареєстровано ще один спалах африканської чуми свиней

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

10-11 жовтня в приватному домогосподарстві в с. Надлак Новоархангельського району захворіло та загинуло троє свиней. Фахівці ветеринарної медицини запідозрили в тварин АЧС – африканську чуму свиней.

Така інформація з’явилася на сайті ГУ Держпродспоживслужби вчора, 18 жовтня.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 12 жовтня 2016 року підтверджено діагноз африканська чума свиней.

13.10.2016 року були проведені засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Новоархангельській райдержадміністрації та обласної державної адміністрації, рішеннями яких с. Надлак оголошене неблагополучним, визначено зону захисту та зону нагляду, а також затверджено план заходів з ліквідації даного захворювання. Вживаються заходи щодо локалізації та недопущення поширення захворювання. Функціонують ветеринарно-карантинні пости. Проводиться облік та уточнення свинопоголів’я з метою вилучення, а також інші заходи, передбачені вимогами діючої Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до На Кіровоградщині зареєстровано ще один спалах африканської чуми свиней

  1. немає в нас ні якої чуми все на іграно як в цирку щоб люди не мали за що жити.Свиней забирають але не спалюють валяються з усіх сторін села.Нам потрібна допомога!!!

Коментарі заборонені.