На Кіровоградщині знешкодили озброєне злочинне угрупування

На Кіровоградщині поліцейські знешкодили озброєну злочинну групу, яка «промишляла» розбоями, угонами та крадіжками.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

У зловмисників вилучено один автомат, два пістолети, набої до них, ножі, крадені банківські та кредитні картки, оргтехніку. Встановлено місцезнаходження і транспортного засобу, на який чоловіки вже шукали «покупця». Усіх трьох спільників затримано, їм оголошено про підозру. За скоєне особам тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 позбавлення волі.

Операцію із затримання озброєних учасників групи працівники Управління карного розшуку Нацполіції області провели 14 жовтня близько 7-ї ранку із залученням працівників відділу швидкого реагування. Завдяки злагодженим та професійним діям поліцейських, у підозрюваних не було жодних можливостей застосувати зброю або вчинити опір.

Організатором групи виявився 37-річний мешканець міста Олександрії, як і двоє його подільників – 33 та 36 років. Усі добре знайомі між собою, адже раніше вже притягувалися до відповідальності за аналогічні злочини.

Так, протягом кількох місяців поточного року зловмисники встигли скоїти кілька розбійних нападів в Олександрії та Олександрійському районі, угнати два автомобілі та вчинити низку крадіжок. У серпні зловмисники незаконно заволоділи легковиком «Джеллі», залишеним власницею біля під’їзду, аналогічний злочин було скоєно в районному центрі з різницею у кілька тижнів. Крім того, у вересні з повідомленням про крадіжку з офісного приміщення до поліції звернулися власники підприємства, що працює у сфері надання ритуальних послуг. Шляхом пошкодження пластикового вікна невідомі викрали оргтехніку на суму більше ніж 10 тисяч гривень

Потерпіли від рук злочинців і мешканці одного з сіл Олександрійського району. До домоволодіння 72-річного чоловіка вночі увірвалися незнайомці, які, погрожуючи зброєю, відібрали банківські картки, засоби зв’язку, наявну вдома готівку та інші цінні речі, після чого з місця пригоди втекли.

«У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські «вийшли на слід» трьох раніше судимих громадян. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб працівниками поліції було вилучено предмети, схожі на: гранату Ф-1 та запал до неї, автомат Калашникова, два пістолети, десятки набоїв до них, набір «відмичок», викрутки, маски для облич та ножі. Серед викраденого зловмисниками майна – ноутбук і принтер, планшети, мобільні телефони та інші цінні речі», – розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Олександр Скляревський.

1 (2)

2 (1)

3 (1)

4

5

6

8

9

7

По даним фактам розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч. 2 ст. 187 ККУ «Розбій» та ч.3 ст. 185 ККУ «Крадіжка».

За скоєне усім трьом особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар