Багатомільйонний бізнес: кропивничанин незаконно експортував м’ясо за кордон

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кропивничанин купував велику рогату худобу без документів в області, убивав її на власній бійні та продавав м’ясо, не сплачуючи податки.

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області в рамках проведення операції „Рубіж – 2016” припинено чергову спробу незаконного експорту м’яса великої рогатої худоби через митний пост „Херсон – центральний” Херсонської митниці.

З метою незаконного збагачення один підприємливий мешканець м. Кропивницького, маючи великій досвід підприємництва у сфері торгівлі м’ясною продукцією, зареєструвавши свого сина як фізичну особу – підприємця, розробив впровадив в діяльність злочинну схему ухилення від оподаткування. Велика рогата худоба за готівкові кошти закуповувалась у населення без відповідного документального оформлення. Забій та обвалку худоби здійснювали на власній бійні, не маючи на це дозвільних документів.

В подальшому за допомогою підконтрольних фірм, які мають ознаки фіктивності, м’ясопродукція експортувалась до інших країн. Так, протягом 2015 року незаконно було вивезено до вільної економічної зони Крим м’яса великої рогатої худоби на загальну суму 52 млн.гривень. Відображаючи у податковій звітності відсутність господарської діяльності підприємцям вдалося ухилитися від сплати податку з доходів фізичних осіб на загальну суму понад 10 млн. гривень.

Отримавши легкий дохід від своєї протиправної діяльності батько зареєстрував в Казахстані на своє ім’я фірму, на яку, через сумнівні підприємства, суттєво занижуючи вартість товару, щоб зменшити сплату митних платежів, безпосередньо постачав м’ясопродукцію.

За зазначеним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

В останні дні вересня 2016 року працівниками податкової міліції Кіровоградської області проведено ряд обшуків, в ході яких вилучена морожена м’ясопродукція – близько 62,1т на загальну орієнтовну вартість 3,2млн. грн. та документи, підтверджуючі протиправну діяльність.

По провадженню триває досудове розслідування.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар