Олександрійська горілка виправдана. Отруйні інгредієнти постачалися з Росії

Канал надходження в Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного “коктейлю”, від якого вже померли 38 людей, встановлений. Про це 1 жовтня повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан у своєму Facebook.

Метиловий спирт постачався з підприємства у Луганській області. Це підприємство, що офіційно продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше у масовій загибелі людей у Харківській області підозрювали горілку олександрійського виробництва.

“Канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного «коктейлю», від якого вже померло 38 людей, встановлено. Він поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації.

Взагалі метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови, мають бути відповідні дозвільні документи.
У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку.

В даний час також встановлений і допитаний водій, який перевозив спирт. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах, було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину.
Всього у незаконний спосіб посереднику цієї оборудки було продано більше п’яти тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю.

Посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. А саме у цю мить триває обшук й на зазначеному підприємстві. Про результати обов’язково проінформую.
Крім того, хочу повідомити, що організатор та двоє його посібників учора були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один посібник знаходиться під домашнім арештом.

Ми продовжуємо працювати у цілодобовому режимі. Маємо зробити усе можливе, щоб причетні до загибелі десятків людей понесли покарання.

До того ж підрозділи податкової міліції націлені на те, щоб в максимально короткі строки виявити усі точки продажу вже готового ядовитого напою, який розійшовся по різним регіонам країни”, – повідомляє Білан.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар