На Кіровоградщині за виготовлення і збут наркотиків засудили учасників організованої групи

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині за виготовлення і збут наркотиків засудили учасників організованої групи. За обвинувачення прокуратури Кіровоградської області завершено судовий розгляд кримінального провадження відносно п’ятьох мешканців м. Олександрія, які, діючи в складі організованої групи, вчинили низку злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних речовин.

В ході судових слухань прокурором доведено, що раніше судимий мешканець м. Олександрія, переслідуючи мету збагачення, організував злочинну групу, залучивши до неї рідного брата, співмешканку  та двох наркозалежних осіб. Предметом злочинної діяльності стало виготовлення та збут особливо небезпечної наркотичної речовини – опій та психотропної речовини з ефедрину. Усі учасники групи діяли згідно розробленого і узгодженого плану та заздалегідь розподілених ролей.

Вироком Олександрійського міськрайонного суду зазначених осіб визнано винними у незаконному виробництві і збуту наркотичних засобів, організації місць для їх незаконного вживання і виготовлення та використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотиків.  Крім того, суд погодився з доводом державного обвинувача щодо кваліфікації дій обвинувачених у складі організованої групи.

За сукупністю злочинів організатору угрупування та його брату призначено остаточне покарання у виді 8,5 та 9,5  років позбавлення волі з конфіскацією майна,  співвиконавцям – 5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області       

Поширити:

Залишити коментар:

коментар