У Кропивницькому команда створила злочинний бізнес на олії

У Кропивницькому викрито схему ухилення від сплати ПДВ на 3,7 млн гривень.

Про це повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.

З метою незаконного збагачення четверо мешканців Кропивницького, розробили та впровадили в діяльність злочинну схему ухилення від оподаткування. Вони створили підприємство, яке займалося закупівлею у фермерських господарствах та посередників насіння соняшнику без відповідного документального оформлення за готівкові кошти, та у подальшому переробляли на соняшникову  олію, яку реалізовували.

При цьому, операції з придбання соняшникового насіння та макухи документально оформлялись як закупівля соняшникової олії у підприємств, які мають ознаки фіктивності.

Так, майже за два роки функціонування злочинної схеми, за рахунок ухилення від сплати податку на додану вартість до державного бюджету не надійшло коштів у розмірі 3,7 млн гривень.

За зазначеним фактом у вересні ц.р. слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області розпочато досудове розслідування відносно службових осіб підприємства, створеного з метою умисного ухилення податків в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар