Кіровоградщина: колишній чиновник, який обвинувачується у корупції, знову взяв хабар

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області на вчиненні корупційного злочину викрито колишнього завідувача сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА.

Колишній чиновник, який обвинувачується у скоєнні аналогічного злочину у червні поточного року, але за рішенням суду знаходиться під заставою, вимагав у мешканця міста Олександрія неправомірну вигоду за вплив на прийняття службовими особами сектору з питань державної реєстрації Олександрійської РДА позитивного рішення про реєстрацію земельної ділянки, яку заявник отримав у спадщину та право власності на яку за ним визнано судом.

Корупційна схема вирішення такого роду питань полягала утому, що крім сплати передбачених законом платежів, необхідно сплатити колишньому посадовцю 3 тис грн за «послуги» та 800 грн за «узгодження» питання в Держгеокадастрі.

Вчора, в місті Олександрія після отримання 3 тис грн він був затриманий слідчими прокуратури області разом із співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).

Наразі вказана особа затримана в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар