На Кіровоградщині під час затримання гвалтівник прикривався малолітніми дітьми

На Кіровоградщині поліцейські успішно провели операцію із затримання чоловіка, який після скоєння злочину забарикадувався в будинку з двома малолітніми дітьми.

Завдяки злагодженим і професійним діям поліцейських, 46-річного підозрюваного було затримано. Дітей, віком 3 та 4 років, живими і неушкодженими повернуто під опіку їх бабусі. Незважаючи на те, що громадянин чинив опір – пошкодив службовий автомобіль, намагався кидати у працівників поліції камінням та господарським реманентом, використав пляшку з легкозаймистою сумішшю, висловлював погрози щодо застосування зброї – під час затримання ніхто не постраждав.

Повідомлення про зґвалтування надійшло до Олександрійського відділення поліції ввечері 9 вересня. Жителька одного з сіл звернулася із заявою про знущання з боку свого чоловіка, з яким вона вже довгий час не проживала і не вела спільного господарства. Ситуація ускладнювалася тим, що підозрюваний йдучи з дому потерпілої забрав із собою двох маленьких дітей. Побоюючись за життя малят через неадекватну поведінку їх батька, мати благала поліцейських про допомогу.

На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група Олександрійського відділення поліції та управління поліції області. Чоловік агресивно відреагував на появу поліцейських. На початку спробував розбити службовий автомобіль ломом, висловлював погрози і робив все можливе, аби триматися біля оселі, де перебували малята.

Аби в жодному випадку не ризикувати життям малечі, працівники поліції опитали сусідів чоловіка та його родичів. За їх словами, у господаря обійстя іноді і раніше траплялися психічні розлади, крім того, він міг мати при собі мисливську гладкоствольну зброю.

«На місце пригоди було негайно викликано працівників роти поліції особливого призначення і відділу швидкого реагування обласного главку.

Із чоловіком, який забарикадувався у будинку, намагалися вести перемовини, однак він, крім агресивних випадів, жодним чином на розмови не зважав.

Коли ж зрозумів, що от-от буде затриманий поліцейськими, запалив у дворі пляшку з легкозаймистою сумішшю, спробував кидати у правоохоронців каміння та відмахувався лопатою.

На затримання громадянина спецпризначенцям знадобилися лічені секунди. Коли чоловік відійшов на безпечну відстань від помешкання, його затримали застосувавши прийоми рукопашного бою та вдягли на руки кайданки. Після цього поліцейські зайшли до будинку і пересвідчилися у тому, що з дітками все в порядку – під час серйозної спецоперації малюки просто спокійно спали.

У подальшому неповнолітніх передали під опіку їх бабусі. Під час обшуку помешкання підозрюваного поліцейські виявили мисливську гладкоствольну рушницю», – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

У даний час громадянин затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», ч. 1 ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 152 ККУ «Зґвалтування». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар