На Кіровоградщині затримали крадія грошей, який виявився колишнім помічником потерпілого по господарству

28-річний житель одного з населених пунктів Долинського району викрав майже 9 тисяч гривень із будинку односельчанина. За скоєне йому загрожує покарання – до 6 років позбавлення волі.

До відділу поліції із повідомленням про злочин звернувся власник помешкання. Виїхавши на місце, слідчо-оперативна група зафіксувала сліди проникнення до будинку та факт викрадення грошей. Як стало відомо, потерпілий зберігав свої заощадження у сейфі.

Опитавши власника оселі, правоохоронці дізнались про 28-річного чоловіка, що деякий час допомагав йому по господарству.

За лічені години підозри поліцейських підтвердились, злодієм виявився «помічник» потерпілого. Маючи за плечима не одну судимість, зловмисник знову обрав крадіжку як найлегший спосіб заробити.

«Скориставшись відсутністю господаря, злодій проник всередину будинку через вікно та зламав замок у сейфі. Оскільки односельчанин не один раз бував вдома у потерпілого, тож добре знав, куди саме той ховав гроші. У даний час викрадені кошти вилучено та повернуто власнику», – повідомив т.в.о. начальника Долинського відділу поліції Євген Сліпченко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – від 3 до 6 років ув’язнення. Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід – взяття під варту.

За матеріалами Долинського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар