На Кіровоградщині півроку не можуть знайти вандала, який сплюндував могилу військового АТО

Ілюстрація

Учора, 31 серпня, до редакції Першої електронної газети звернувся батько загиблого в АТО військового з Гайворонського району (Кіровоградська область) Михайло Гайда, який повідомив, що уже півроку не може отримати відповідь на свою заяву до поліції стосовно сплюндрування могили свого сина.

Як розповів Михайло Гайда, 21 січня 2016 року, коли він прийшов на могилу сина, що знаходиться у селі Таужне (Гайворонський район), побачив, що могилу сплюндровано – державний прапор забрали, держало і тризуб зламали, а вінки розкидали по кладовищу.

“Коли я це побачив, то одразу викликав опергрупу з Гайворона. Вони все пофотографували, записали. Але минуло уже більше ніж півроку, а жодної відповіді від поліції я не отримав – затримали вандалів чи ні, розслідують вони цю справу чи ні…”, – розповідає батько загиблого АТОшника.

У прес-службі ГУНП у Кіровоградській області повідомляють, що за даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197 ККУ.

“Було проведено слідчі дії у рамках кримінального провадження, опитано низку осіб, які могли бути свідками даної пригоди. Але на даний час особу, яка скоїла дану подію, не встановлено”, – коментує ситуації прес-секретар поліції Віталіна Бевзенко.

Віталіна Петрівна також повідомила, що отримати офіційну заяву про стан розслідування, батько загиблого військового може у Гайворонському відділі поліції.

Довідка

На початку бойових дій на сході, Ярослава Гайду мобілізували до збройних сил. На фронт хлопець потрапив 18 травня 2014-го року. До цього, ще юнаком, він проходив службу у третьому полку спецпризначення. Потім тривалий час працював учителем фізичного виховання та допризивної підготовки юнаків.

У боротьбі проти російської окупації, Ярослав виконував обов’язок снайпера у складі 34-го батальйону. Приймав участь у боях за звільнення міста Дзержинськ, тоді й отримав перше поранення.

Під час наступу сепаратистів в районі населеного пункту Зайцеве Донецької області, Ярослав Гайда разом з побратимами потрапив під мінометний обстріл. Снаряд розірвався прямо біля військового, і в його правий бік увійшло десятки дрібних осколків. Та хлопець вижив і був госпіталізований до Харкова, звідки пораненого бійця перевезли до Одеси, де двічі провели оперативне втручання.

Отримавши лікарняну виписку, хлопець повернувся додому і до 27-го грудня мав би проходити запланований курс реабілітації,  та організм хлопця не переніс отриманих поранень і вже 19-го грудня 2014-го року через тромбоз, в кареті швидкої допомоги він помер. У Ярослава залишилась дружина і дванадцятирічний син.

Поховали військового в селі, де він жив – Таужне, Гайворонського району.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар