На Кіровоградщині викрили потенційного підривника

На Кіровоградщині поліцейські вилучили на території приватного домоволодіння боєприпаси та тротил.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

unnamedНебезпечну знахідку виявив у себе в дворі 53-річний місцевий житель. Чоловік негайно викликав на місце поліцейських. Досвідчені оперативники швидко встановили власника «речей». Ним виявився 36-річний родич заявника. За ці дії підозрюваному тепер загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Заборонені предмети, складені у поліетиленовий пакет та залишені невідомою особою під лавкою на території садиби, виявив власник. На початку, він вирішив з’ясувати вміст пакунку, який взявся невідомо звідки. Коли ж, на власні очі побачив, що всередині – злякався і вирішив, що на його життя хочуть вчинити замах.

Громадянин якнайшвидше зателефонував до поліції. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду пакету правоохоронці виявили та вилучили предмети схожі на пістолет, запал та брусок тротилу. Заспокоївши господаря, працівники поліції взялися шукати власника залишених речей. Ним виявився родич чоловіка, який напередодні зайшов до нього в гості, але за відсутності господаря, сховав пакунок у дворі, а сам попрямував купатися на ставок.

Щодо призначення та походження предметів, пояснив що все це знайшов, і у подальшому продавати чи використовувати не збирався…

Крім того, 36 – річний чоловік віддав поліцейським предмети схожі на боєприпаси у кількості 22 одиниць.

Вилучені предмети направлено для проведення експертиз.

Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар