У Кропивницькому податківці “накрили” 200-мільйонну махінацію

У Кропивницькому податківці ліквідували конвертаційний центр, оборот коштів якого за півроку склав близько 200 мільйонів гривень.

Про це повідомляє “Златопіль”.

Через незаконну діяльність організації, завдані збитки державі обраховуються в десятках мільйонів.

Свої послуги  угрупування надавало на території Кіровоградької, Одеської та Київської областей. Здебільшого, ними користувались невеликі фермерські господарства та одноосібники.

3

Зловмисники за готівкові кошти без оподаткування закуповували у хліборобів зерно. За документами ж, через підставні фірми, начебто закуповували різного роду імпортні товари, фрукти, та обладнання, а потім продавали напівлегально зернотрейдерам.

Таке оготівкування здійснювали через маніпулювання податковими кредитами з ПДВ.

2

За наявною у податківців інформацією про схему, у діяльності центру було задіяно близько 15 осіб. Затримання відбулось у центрі міста, на площі Богдана Хмельницького, одразу після того, як учасники схеми зняли в банку кошти.

Тепер у слідчих є питання і до працівників банку, які після закриття каси, о 18.00 без інкасаторського супроводу, просто в спортивні сумки передали близько двох мільйонів гривень.

Під час проведення перших обшуків було виявлено готівку у вітчизняній та американській валюті, карабін типу «сайга», печатки фіктивних фірм та чорнову бухгалтерію.

Податківці закликають законно сплачувати податки і не користуватись послугами подібних організацій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар